Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Woensdag 9 juni is het Nationale buitenspeeldag. Ook in de gemeente ‘s-Hertogenbosch wordt hier aandacht aan besteed. In samenwerking met Speeltuin ‘t Kwekkeltje in Rosmalen organiseren we deze dag om het belang van samen spelen te tonen.

In zowel het VN-verdrag inzake de rechten van het kind in artikel 23 én in het VN-verdrag handicap staat de basis voor de gedachte dat kinderen met elkaar, dus inclusief, moeten kunnen spelen. Het VN-verdrag handicap benadrukt in artikel 30 de verantwoordelijkheid van Rijk, Provincie en Gemeente om kinderen met een handicap op dezelfde manier als andere kinderen toegang te geven tot deelname aan spel, recreatie, sport en ontspanning.
Samen spelen van kinderen mét en zonder handicap is (nog) niet vanzelfsprekend. Het Gehandicapten Platform ’s-Hertogenbosch werkt via het project “Iedereen telt mee in Den Bosch!” aan het versterken van de zogenaamde inclusieve samenleving. ‘Inclusie begint in de zandbak’ werd laatst opgetekend uit de mond van Rick Brink, voormalig minister van Gehandicaptenzaken.

Programma

De organisatoren van deze buitenspeeldag heten u van harte welkom op deze 9e juni bij Speeltuin ‘t Kwekkeltje.
Vanaf 10.30 uur bent u welkom op het adres Sportlaan 14 A, 5242 CR Rosmalen
Vanaf 11.00 uur wordt de toegankelijke speeltuin even het domein van u.
In de inleidingen van onder andere Rick Brink en Ilse van der Put, landelijk expert “SamenSpelen” én voormalig leider van de Speeltuinbende horen we hoe belangrijk het spelen is voor kinderen. Maar ook hoe het samenspelen vorm gegeven kan worden in eigen wijk- of buurt.
Na een gezamenlijke picknick met de aanwezige kinderen is de speeltuin echt voor hen, waarbij ze dan ook kunnen genieten van een spectaculaire demonstratie
en zelf kunnen oefenen onder begeleiding van Kees-Jan van der Klooster.

Komt u ook luisteren, kijken en bewonderen?

Aanmelding kan door een mail te sturen naar Kantoor@gehandicaptenplatformshertogenbosch.nl
Hierbij kunt u aangeven dat u onze gast wil zijn op woensdag 9 juni aanstaande en natuurlijk ten behoeve van de catering of u deelneemt aan de picknick, die
door ons wordt aangeboden. Vanzelfsprekend zijn eigen kinderen en kleinkinderen ook welkom, als ze van te voren worden aangemeld.
Wij hebben dus voor iedereen een buitenprogramma en kan het regenachtig weer zijn. Het speelterrein is 4000 m2 en in principe hebben we ruimte genoeg. Maar we houden wel rekening met een maximum aantal gasten waarbij ook kinderen worden meegeteld. We rekenen op uw begrip als we u moeten teleurstellen.

Wij kijken er naar uit u te ontmoeten in de speeltuin!
Roos Kapteijns en Wouter Schelvis

Wij houden rekening met de nieuwste RIVM maatregelen die dan van kracht zijn. Mocht het advies of ons oordeel zijn dat we moeten afzeggen dan laten wij dat voor 1 juni weten.