Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op 16, 17 en 18 november is het zo ver; wij staan op de recreatie vakbeurs 2021 in Hardenberg. En daar staan wij niet zomaar. Wij geven namelijk ook 3 kennis- en inspiratiesessies!

 

Beperk je bedrijf niet!
Dinsdag 16 november  15.00 – 16.00 uur 

Een praktische en interactieve kennissessie met tips voor het snel en makkelijk verbeteren van de toegankelijkheid van uw recreatiebedrijf. 

In deze sessie krijgen recreatieondernemers concrete tips en inspiratie over hoe ze ook gasten met een beperking én hun familie en vrienden in hun bedrijf kunnen ontvangen. Tips die makkelijk toepasbaar zijn. En die leiden tot meer gasten en dus meer omzet. Dat is welkom in deze tijd na corona. Ook gaan we met elkaar in gesprek over de kansen en uitdagingen die een ondernemer tegen komt bij het toegankelijk maken van zijn dagattractie of vakantiepark. Zowel de ervaringsdeskundige, de professional als de ondernemer en de zaal worden in dat gesprek betrokken. Na de sessie is er volop gelegenheid om, onder het genot van een kopje koffie, door te praten in stand 526 aan de rolstoeltoegankelijke picknicktafel. 

Verzorgd door de community Toegankelijke Recreatie: Rick Brink (ambassadeur), Erik van Dijk (Green Keys & Blauwe Vlag), Eelke Kelderman (Eelke Droomt.nl & Rebellenteam) en Karin Stiksma (Joint Projects / Toegankelijke Recreatie) 

 

Stap in de schoenen van …  Tips voor bejegening van mensen met een beperking
Woensdag 17 november  14.00 – 14.30 uur 

 In deze sessie kunnen recreatieondernemers ervaren hoe ze het beste mensen met een beperking kunnen bejegenen. Een mooie kans voor ondernemers! Immers, zo kunnen zij met hun bedrijf aan een nog grotere groep gasten plezier en ontspanning bieden. Na de sessie is er volop gelegenheid om, onder het genot van een kopje koffie, door te praten in stand 526 aan de rolstoeltoegankelijke picknicktafel! 

Verzorgd door de community Toegankelijke Recreatie: Martine Baadenhuijsen (All inclusive at work, ervaringsdeskundige), Wouter Schelvis (AccessWout) in samenspel met het Rebellenteam van de community 

 

 Sessie: Stap in de schoenen van mensen met een beperking … ervaar het zelf!
Donderdag 18 november 11.30 – 12.00 uur 

In deze sessie kunnen recreatieondernemers kort ervaren wat mensen met een beperking tegen komen als ze een dagje uit of een nachtje weg gaan. Of als kinderen met een beperking willen spelen in de speeltuin van hun bedrijf. Na de oefeningen delen deelnemers kort hun ervaringen. Het Rebellenteam reflecteert erop vanuit hun eigen ervaring. Na de sessie is er volop gelegenheid om, onder het genot van een kopje koffie, door te praten in stand 526 aan de rolstoeltoegankelijke picknicktafel! 

Verzorgd door de community Toegankelijk Recreatie: Ilse van der Put (Empowerment by Playing) in samenspel met de ambassadeur van de community (Rick Brink) en het Rebellenteam van de community.