Home TG Forums Toegankelijke recreatie Napraten DWU Toegankelijk strand 03-06-2021

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • Karin Stiksma
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 11

  Dag allen,

  Wat een mooie Digital Wake Up hadden we vanmorgen. Met boeiende bijdragen van Martijn Koppejan, Erik van Dijk en Eelke Kelderman! Er werd actief gedeeld via de chat en er werden vragen gesteld. Niet overal kwamen we aan toe.  Het forum is bij uitstek de plek om nog even verder te praten. Heb jij een link naar een interessant artikel, dat aansluit op het onderwerp Toegankelijk Strand? Deel hem hier!

  Deel ook je vragen aan elkaar, of een complimentje voor de sprekers!

  Karin Stiksma
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 11

  Vragen uit de chat

  Vragen tijdens presentatie Martijn Koppejan (Off Road Solutions):
  1) Hoe ver kan de rolstoel in het water? en biedt de nieuwe rolstoel daarin betere mogelijkheden?
  2) heb je ook onderzoek gedaan met mensen met een visuele beperking? is er behoefte aan een geleidelijn op het wandelpad?

  Vragen tijdens presentatie Erik van Dijk (KMVK / Blauwe Vlag):

  1) Is het geen idee om met braille symbolen? Kunnen mensen het voelen? Kunnen mensen die helemaal niet kunnen zien, het ook goed volgen…
  2) worden speelplekken op het strand ook meegenomen bij de keuring?

  Vragen tijdens presentatie Eelke Kelderman (Eelke droomt)
  1) Is het nog iets om met waterschappen te overleggen of andere grote grondeigenaren van (rivier)stranden? Een soort zomercampagne opzetten: maak stranden toegankelijk? N.a.v. deze vraag nemen Pia Hendriks en Tessa Groenen in ieder geval contact met elkaar op.
  2) het prinses beatrix spierfonds heeft een 9 tal totaal aangepaste vakantiehuizen ( met plafondlift) oa op Texel en Egmond. ze gaan deze huizen gefaseerd verkopen dit en de komende 2 jaren. wij gaan al jaren naar het huis in Egmond en vinden het erg jammer dat dit gaat stoppen. tenzij een organisatie het huis koopt en beschikbaar blijft stellen aan mensen die op vakantie naar het strand willen. ps ik ben niet van het fonds maar een blije huurder van het Janivohuis

  • Deze reactie is gewijzigd 7 maanden, 3 weken geleden door Karin Stiksma.
  • Deze reactie is gewijzigd 7 maanden, 3 weken geleden door Karin Stiksma.
  Pia Hendriks
  Deelnemer
  Aantal berichten: 1
  Martijn
  Deelnemer
  Aantal berichten: 2

  De elektrische rolstoel(en) kunnen niet in het water: zout en vocht is funest voor elk elektrisch apparaat en verkort de levensduur enorm, daarom zijn wij heel stellig daarin en raden het simpelweg volledig af. Dat wil niet zeggen dat hij direct kapot gaat van een dun laagje water, maar de praktijk heeft helaas geleerd dat wanneer je 10 cm. water toestaat, er altijd mensen zijn die 20 cm. hanteren, wat met een golfje erbij tot meer dan een halve meter wordt… Kortom: gebruik om het water in te gaan andere (handgeduwde) rolstoelen, sommige zijn zelfs speciaal daarvoor ontwikkeld (zoals de Tiralo 2).

  Martijn
  Deelnemer
  Aantal berichten: 2

  We nemen in het handboek en de meetlijst zeker ook mensen met een visuele beperking mee (net als mensen met een verstandelijke beperking, mensen met een taalachterstand of laaggeletterdheid (zij kunnen moeite hebben met informatie, waarschuwingsborden etc.) enzovoorts. Kortom: de doelstelling is iedereen die knelpunten ervaart bij strandbezoek ruimte te bieden). Geleidelijnen kunnen op bepaalde locaties een hele goede aanvulling zijn voor mensen met een visuele beperking!

  Eelke Kelderman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 2

  Na de energieke DWU had ik toevallig ’s middags met een vriend in Zandvoort afgesproken. Wat was het weer heerlijk daar. Toch blijft het een zoektocht als je daar (onvoorbereid) aankomt. waar parkeer je de auto, het liefst dichtbij een goed toegankelijk strandtent? Kunnen we ergens ook dichterbij de zee komen? Waar is een toegankelijk toilet? Was hier nou ook een elektrische strandrolstoel? Ik ben dus helemaal niet bezig met vragen als waar zitten we het gezelligst of hebben ze het lekkerste broodje…
  Een beetje extra ingewikkeld hebben ze het in Zandvoort gemaakt met de parkeerregels. Het blijkt dat je in Zandvoort dus op gehandicaptenparkeerplaatsen steeds maar maximaal 2 uur mag parkeren. Wie heeft dat nou weer bedacht?? Ik heb een agent aangesproken hoe ik dat moest oplossen als ik gewoon de hele middag en avond wilde blijven. Tja, dan moet u maar even de parkeerschijf verder draaien antwoord hij. Zit je eindelijk op het strand (stijle op-afgangen) en heb je een toilet gevonden. Kun je weer terug naar boven rollen, je auto inklimmen om de schijf te verzetten… pfff. Oké, parkeren is dan wel gratis. Relaxed dagje strand? Iemand connecties met de gemeente Zandvoort?

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.