IDFA keert in november terug naar de bioscoop met een focus op toegankelijkheid

Van 17 tot en met 28 november vindt voor de 34ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam plaats.  Ook wil IDFA met verschillende voorzieningen het festival voor iedereen zo toegankelijk mogelijk maken. De films zijn in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Pathé Tuschinski en Eye. Er zijn zo’n 250 films en projecten te zien.

Agenda

Speciale filmvertoningen zijn vanaf woensdag 3 november te vinden op idfa.nl/toegankelijkheid. Kaarten zijn die dag ook vanaf 12.00 te koop.

IDFA wil het festival zo toegankelijk mogelijk maken. Voor mensen met een verschillend type beperking zijn er vele faciliteiten zodat iedereen van het festival kan genieten. Op idfa.nl/toegankelijkheid staat per locatie vermeld welke voorzieningen er zijn voor bezoekers met een verschillend type beperking. Zo is het merendeel van de bioscopen en festivallocaties rolstoeltoegankelijk. Daarnaast houdt IDFA drie prikkelarme filmvertoningen in het Ketelhuis. Ook zijn er bij diverse filmvertoningen voorzieningen beschikbaar voor bezoekers met een visuele of auditieve beperking.

2021-10-21T13:44:38+02:0021 oktober 2021|
Ga naar de bovenkant