Internationale rolstoeldag

Dinsdag 1 maart is het internationale rolstoeldag en dat is voor werkgever Sea Life Scheveningen een belangrijke reden om haar nieuwe werknemer, Iris Moolenaar, in de spotlights te zetten.

De dag is in het leven geroepen in 2008 door Steve Wilkinson, zelf rolstoelgebruiker. Hij wilde een dag waarop rolstoelgebruikers de positieve impact van de rolstoel op hun leven zouden vieren.

Iris Moolenaar is per december in dienst gekomen bij Sea Life Scheveningen als guest experience medewerker. Ze is verantwoordelijk voor de interactie met de bezoekers van Sea Life en  ze geeft extra uitleg bij de aquaria. In de nabije toekomst  zal ze ook mede verantwoordelijk zijn voor voorlichting en voerpresentaties.

Voordat Iris in een rolstoel terecht kwam, was ze werkzaam in de zorg en werkte ze o.a. met mensen met een verstandelijke beperking en jong dementerenden. Toen dat werk niet meer mogelijk was heeft ze een switch gemaakt naar maatschappelijk werker. Toen kwam corona en werkte ze tijdelijk niet. In die tijd was het, dat ze het roer om wilde gooien en ging solliciteren bij Sea Life.

“Het eerste sollicitatiegesprek was online en (ook al is het niet verplicht) heb ik aan het eind van het gesprek wel gemeld dat ik in een rolstoel zit. Maar dat was absoluut geen belemmering om te kunnen werken bij Sea Life, aldus Michelle, guest experience manager. We hopen dat we meer enthousiaste werknemers als Iris binnen krijgen. Iris is woonachtig in Scheveningen en kan dus zelfstandig naar haar werk met een aangepaste fiets die voor de rolstoel gemonteerd kan worden.

Uiteraard heeft iris ook al aangegeven waar de verbeterpunten zijn binnen het bedrijf. Ook al heeft Sea Life het certificaat “rolstoeltoegankelijk”…. uiteraard willen we naar rolstoelvriendelijk. Zo zijn een aantal deuren al minder stroef gemaakt om zo de doorgang (nog) makkeijker te maken en is er een traphekje geplaatst.

Iris zelf zal ook binnen Merlin Entertainments, het moederbedrijf van Sea Life en ook exploiteur van o.a. LEGOLAND Discovery Centre als ervaringsdeskundige worden aangesteld om de nodige veranderingen en verbeteringen te weeg te brengen.

“Ik ben blij dat ik anderen kan motiveren en dat ik een voorbeeldfunctie heb. Als je wil kan je alles – dat is mijn motto en hiermee wil ik anderen en vooral ook de jeugd motiveren. Sommige jongere rolstoelgebruikers denken dat er geen werk voor ze is nadat ze van school afkomen… maar niets is minder waar …..kijk waar ik werk – elke dag dieren en bezoekers om me heen.- WOW!”

Pascal van Wersch, manager van Sea Life “de kennis en ervaring die Iris in huis heeft is van grote waarde voor ons bedrijf. Iris vertegenwoordigt de doelgroep van mindervaliden en zij kan ons uit de eerste hand perfect vertellen hoe we zaken nog meer kunnen verbeteren”. Sea Life had al een keurmerk rolstoeltoegankelijk maar ook nu komen we er achter dat er nog een aantal zaken zeker aanpassing nodig hebben. De aquaria en de dieren zelf zijn gelukkig op ideale hoogte en alles is goed te zien.

2022-03-03T21:18:34+01:001 maart 2022|
Ga naar de bovenkant