Trailer Anders Bekeken – Theater Onbeperkt

Een dorp dat compleet wordt bewoond en gerund door mensen met een beperking raakt uit balans wanneer er zich een ‘normaal gezin’ vestigt. De dorpsbewoners hebben moeite met de nieuwelingen en zijn bang voor veranderingen.

De film werd in februari tot april 2019 opgenomen in Deventer en Olst. Acteurs met een beperking van Theater Onbeperkt namen de hoofdrollen op zich. De andere rollen werden ingevuld door mensen met een beperking die vanuit heel Nederland naar Olst en Deventer kwamen om deel te nemen. In totaal namen meer dan 250 mensen met verstandelijke, lichamelijke en meervoudige beperking deel aan dit project. Daarnaast hebben zich zo’n 200 vrijwilligers zich ingezet om deze film te doen slagen. Ook Johnny de Mol besteedde ruim aandacht aan de film in zijn tv-programma Down with Johnny en hielp Theater Onbeperkt met het maken van een professionele stuntscène.

De film zet mensen aan het denken hoe de maatschappij bewust en onbewust denkt en reageert over en op ‘anders zijn’. Inmiddels is de dvd te koop. Voor de online verkoop en informatie over het afnemen van de film voor groepen met of zonder bijpassende workshop verwijzen wij u graag door naar www.theateronbeperkt.nl of theateronbeperkt@gmail.com

Regie: Luisella Lai
Muziek: Jasper van ‘t Hof
Samenwerkingsproject van:
Kunstcircuit Deventer
Titus Brandsmahuis
Deventer Videogroep Olst-Wijhe
Theateratelier ToiToiToi