Tijdens de inspirerende Digital Wake Up over ‘Toegankelijke vakanties’ kwamen er 3 mensen aan het woord, Joost Bekkers van Tendens Vakanties, Peter Buller, ervaringsdeskundige en rebel en Sien Depoortere van Toerisme voor autisme.

Een belangrijk speerpunt tijdens deze Digital Wake Up was dat echte aandacht belangrijk is, niet teveel kijken naar de protocollen, maar met de mens voor ogen. Vakantie gaat samen met verrassingen, in aangename en onaangename zin. Creatief zijn is daarbij belangrijk!

Peter vertelde over de ervaringen die hij heeft gehad met toegankelijke vakanties en wat voor positieve impact het heeft om je welkom te voelen en dat mensen bereid zijn om te helpen.

Joost Bekkers vertelde over het op vakantie gaan met mensen die niet zelfstandig op vakantie kunnen. Vooral ‘samen vakantie maken’ is een belangrijk thema. Door de vakantiegangers actief te betrekken bij de inhoud van de activiteiten, wordt het echt van iedereen!

Sien Depoortere liet het belang zien van stressvrije vakanties voor mensen met autisme. Door geen structuur in de dag, onbekende onthaalmedewerkers te hebben krijgen mensen met autisme veel stress. Gelukkig zijn daar oplossingen voor te vinden! Sien heeft tal van tips gegeven om deze uitdagingen aan te pakken.

De PowerPoint

dwu 7 april

 

De video