In de maand januari staat in de community Toegankelijkdagjeuit het thema Toegankelijke wintersport centraal. De Digital Wake Up op 14 januari was daar een mooie aftrap voor met boeiende sprekers en een goede opkomst.

Verslag DWU Toegankelijke Wintersport

Remko Klein van Snowworld deelde zijn visie: het gaat niet om hoe ervaren je bent en of je een visuele, fysieke of verstandelijke beperking hebt, maar om het verleggen van je grenzen. Dat willen ze met SnowWorld mogelijk maken, waar al een aantal mooie samenwerkingen voor zijn opgezet.

Een van de samenwerkingen is met Mentelity Foundation. Merijn Koek is daar projectleider van Snow Star. Zelf is hij ervaringsdeskundige, hij is geboren zonder onderarmen en rechter onderbeen. Maar, vertelde hij: ‘ondanks mijn beperking, leef ik niet in een beperkte wereld.’ Als snowboarder deed hij mee op topniveau en nu stimuleert hij anderen om te sporten.

Er was nog een andere topsporter in ons midden: Maaike Bennink naam deel vanuit de auto onderweg naar wedstijden in Zwitserland. Maaike is de eerste slechtziende skiester van Nederland met een Paralympische ambitie. In de video van Door de ogen van vertelt Maaike over haar ervaringen.

Sofie Sergeant van Disability Studies in Nederland deelde waardevolle inzichten vanuit het snijvlak van de wetenschap en praktijk. Hoe breng je als ondernemer ervaringsdeskundigheid in het hart van je organisatie? Hier gaan we de komende Digital Wake Ups zeker nog verder op in.

De Digital Wake Up zat vol inspiratie. Er zijn mooie lijntjes gelegd, waarbij er nieuwe contacten zijn met ervaringsdeskundigen en organisaties die van elkaar kunnen leren. Zo mag Merijn een keertje langskomen bij de Efteling binnenkort, om maar een voorbeeld te noemen. Dank voor alle boeiende bijdragen!

Presentatie en links

Opname