Verslag Digital Wake Up 03-06-2021 – Toegankelijk Strand

In deze zonnige maand staat in de Digital Wake Up het thema strand centraal.

Martijn Koppejan, directeur van Off RoadSolutions, deelde zijn ervaring en wensen ten aanzien van producten die mensen met een beperking een betere beleving en meer zelfstandigheid kunnen geven op het strand. Hij vertelde onder andere over de vernieuwde eigen elektrische all terrain rolstoel die speciaal voor lastigere terreinen zoals stranden gebruikt kan worden.  Daarnaast hebben ze een meetlijst met 30 punten ontwikkeld om stranden van A tot Z toegankelijk te maken. Op de kennisbank staat meer informatie.

Aansluitend hierop vertelde de directeur van stichting KMVK, Erik van Dijk, over het ecolabel Blauwe Vlag, een internationale milieuonderscheiding die wordt toegekend aan stranden en jachthavens. Met het jaarlijks toekennen van dit keurmerk wordt gestreefd naar een hogere kwaliteit, en dus ook toegankelijkheid van de bestemmingen.

Ten slotte deelde Eelke Kelderman, rolstoelreisblogger en initiatiefnemer van Eelke Droomt, haar ervaringen bij het bezoeken van verschillende stranden. Er wordt al veel gedaan om stranden en accommodaties bij stranden toegankelijk te maken, maar er is toch ook nog heel wat te winnen.

Ambassadeur van Toegankelijke Recreatie, Rick Brink, lichtte toe dat tijdens het online Inc. Festival op de derde dag, dus op 10 juni, van 16.00 – 17.00 uur online met elkaar gesproken zal worden over het nut van toegankelijke recreatie. De community Toegankelijke Recreatie verzorgt op dat tijdstip het onderdeel ‘Ricks Reisshow’ met materiaal van vele deelnemers van de community. En met Rick Brink als gastheer samen met Eva van Lieshout.

Verschillende deelnemers lieten weten wat zij de komende tijd gaan bijdragen aan de community met concrete acties. Wil je zelf ook wat bijdragen aan deze community, registreer je dan eerst als deelnemer via de website www.toegankelijkerecreatie.nl/registreren. Ook kun je bij toepasselijke posts op social media de hashtags #toegankelijkerecreatie #iedereenoveralplezier gebruiken.

Verslag met dank aan Irene Zijp van Accessibility.

Presentatie

Bekijk de presentatie (pdf): Presentatie DWU 03-06-2021

Forum

Praat ook mee over het onderwerp op het forum. Vragen die tijdens de DWU niet aan bod kwamen, worden daar ook beantwoord.

Opname