Kennisdelingsevenement over Toegankelijkheid en Inclusie

Het is belangrijk dat de cultuursector de brede diversiteit in de samenleving representeert. Dat betekent het creëren van een gelijkwaardige en toegankelijke cultuursector voor makers, producenten, werkenden en publiek. Dit kan je onder meer doen door toegankelijke voorstellingen te programmeren, zodat mensen met een beperking (zichtbaar of onzichtbaar) of chronische ziekte óók het theater kunnen ervaren/bezoeken. Bij een toegankelijke voorstelling wordt er een hulpmiddel/voorziening aan een voorstelling toegevoegd of deze wordt geïntegreerd in een voorstelling.

 

Op vrijdag 26 november (Den Haag) en vrijdag 10 december (Haarlem) om 16.00 uur is er een kennisdelingsbijeenkomst over #toegankelijkheid en #inclusie in het theater. Deze dag wordt georganiseerd door Het Nationale TheaterToneelschuur Producties en New Pack Inclusion Creators.

Na de bijeenkomst bezoek je een toegankelijk gemaakte voorstelling van Het Nationale Theater (Yerma van Eline Arbo toegankelijk met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden) of Toneelschuur Producties (Kasimir en Karoline door Nina Spijkers toegankelijk gemaakt voor doven en slechthorenden).

De kosten bedragen 30 euro per persoon, inclusief eten en voorstelling

Wil jij je kennis vergroten, meld je dan aan voor een van de twee data via de volgende link: https://lnkd.in/dZiYRDkj

 

 

2022-03-03T22:44:20+01:0015 november 2021|
Ga naar de bovenkant