Podcast met Eva Eikhout: Onbeperkt Genieten!

Iedereen in Nederland moet zich toch kunnen genieten van een festival of pretpark?

Voor mensen met een beperking is dat echter niet altijd even logisch. Soms zijn er maar kleine aanpassingen nodig om de toegankelijkheid te verbeteren. Toch gebeurt dit lang niet altijd en lopen mensen met een beperking regelmatig tegen problemen aan. Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat hier nog meer rekening mee wordt houden? Vaak zit het niet in lastige beleidskeuzes maar in het gewoon gaan doen.

Eva Eikhout gaat daarover in gesprek met, Johan Kampman van Zwarte Cross, Jeroen van de Koppel van HandicapNL en ervaringsdeskundige en festivalliefhebber Niek de Jonge. Zij vertellen alles over het zo inclusief mogelijk organiseren van een festival. Hoe zorg je ervoor dat een festival toegankelijk is voor iedereen, ook als het terrein niet goed begaanbaar is? Wat kan je doen voor festivalliefhebbers met een beperking die willen overnachten op de camping? Later schuiven directeur Commercie, Creatie en Ontwikkeling van de Efteling Koen Sanders en ervaringsdeskundige Richard de Witte – werkzaam bij de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) – aan bij Eva, om hun tips en tricks voor een toegankelijk pretpark met iedereen te delen.

Je hoeft het niet 100% goed te doen, als er überhaupt maar over wordt nagedacht. Met als missie: iedereen Onbeperkt genieten! Samen gaan we voor een meer toegankelijke en gastvrije samenleving: doe je mee?

Beluister de podcast hier: https://app.springcast.fm/player/s/14982/00d664/custom 

En met audiodescriptie hier: https://app.springcast.fm/14982/onbeperkt-bewegen

2022-03-23T09:23:05+01:0011 november 2021|
Ga naar de bovenkant