STET NO LIMITS: A Call to Action

Op 1 november organiseert STET een symposium over toegankelijk theater.

Graag nodigen we u uit voor:

STET NO LIMITS: A Call to Action

A Symposium On Disabilities in Dutch Theatre

1 November 2021 15:00-17:15 Theater aan het Spui, Den Haag

We moeten het hebben over theater en beperking.

STET The English Theatre organiseert op 1 november een sectorbreed symposium over toegankelijkheid in de Nederlandse theaters: wat kunnen we leren van Groot-Brittannië? Wij hopen van harte om ook u deze dag te mogen ontvangen.

De woorden diversiteit, inclusie en toegankelijkheid liggen in de Nederlandse theatersector op ieders lippen. Terwijl de eerste stappen worden gezet voor meer culturele- en genderdiversiteit, ontbreken performers met een beperking nog te vaak op Nederlandse podia. Wat kunnen we op dit gebied leren van het buitenland?

Als volledig Engelstalig theater onderzoekt STET toegankelijkheid in de Britse theatersector, waar toegankelijkheid de afgelopen tien jaar steeds meer verankerd is in het cultuurbeleid van Groot-Brittannië. Met als gevolg: een landelijke toename aan voorstellingen en festivals voor mensen met een beperking, zowel op de podia als in het publiek.

In STET NO LIMITS: A Call to Action gaan we het gesprek aan met performers, beleidsmakers en ervaringsdeskundigen uit de Britse en Nederlandse sector. Inclusief een voorstelling van Britse dove performer Jonny Cotsen en keynote speech door regisseur Robert Softly-Gale over zijn werk met disability-led theatergezelschap Birds of Paradise, een Schots gezelschap dat werkt met acteurs met en zonder Cerebrale Parese.

Het symposium is volledig Engelstalig en zowel live als online bij te wonen. Kaarten zijn vanaf nu te koop op onze website.

—-

PROGRAMMA

15.00 Opening

15.15 Fragment uit de voorstelling Louder Is Not Always Clearer van Jonny Cotsen 15.40 Pauze

16.00 Keynote door Robert Softley Gale

16.10 Panel gesprek

17.15 End

Opening: Lucy Furgeson (UK, Deputy British Ambassador)

Moderator: Funda Müjde (NL)

Keynote speaker: Robert Softly-Gale (UK, Birds of Paradise)

Panel: Athena Stevens (UK, Shakespeare’s Globe), Paloma Oakenfold (UK, Barefaced Theatre Company), Miss Jacqui (UK, Spokenword performer), Paul Röttger (NL, Theater Babel), Willemijn Haasken (NL, HNTOnbeperkt), Vincent Bendervoet (NL, Bender & Heijst), Carolien van Heijst (NL, Bender & Heijst), Jonny Cotsen (UK, performer Louder is Not Always Clearer)

—-

Graag tot in het theater!

Tom Dello

Artistic Director and General Manager Tel: +31638934593

Email: programming@theenglishthteatre.nl

STET NO LIMITS INFO
2021-10-21T13:43:53+02:0021 oktober 2021|
Ga naar de bovenkant