Toilet For Me ontwikkelt modern toegankelijk toilet

Een van de deelnemers van Toegankelijke Recreatie is Toilet For Me. Het Europese project ontwikkelt een modern (rolstoel)toegankelijk toilet voor in de openbare ruimte. Toegankelijk en schoon. Zodat toiletbezoek geen reden is om thuis te blijven.

Toegankelijk toilet in de openbare ruimte

Een toegankelijk toilet in de openbare ruimte is belangrijk om eropuit te kunnen. Bij musea, restaurant en tankstations. Daarom werkt Toilet For Me aan een toiletsysteem met hypermoderne functies zoals een douche-wc, een sta-op-functie, automatisch verstelbare hoogte, zelfreiniging, luchtreiniging en geïntegreerde veiligheidssensoren. Mensen met een (mobiliteits)beperking en ouderen kunnen dit moderne toilet veilig en zelfstandig gebruiken.

Corona legt tekort aan openbare toiletten bloot

Nu de horeca gesloten is, wordt het tekort aan openbare toiletten nog duidelijker. Mensen blijven thuis omdat er onderweg geen toiletvoorziening is. In de media is er veel aandacht voor, zoals op ad.nl en Hart van Nederland.

Onderzoeksresultaten

Toilet For Me deed onderzoek naar de ervaring en wensen van gebruikers van toegankelijke toiletten. Ook mantelzorgers en zorgpersoneel werkten mee. De top 5 gewenste moderne functies: hygiëne (zoals zelfreinigende bril, automatisch doorspoelen), noodgeval-detectie (slimme sensor), verticale lift (hoog-laag), diagonale lift (sta-op) en afstandsbediening. Lees het volledige rapport (Engelstalig) op de website toiletforme.com.

Meer weten? Bekijk de folder (Nederlandstalig) voor meer informatie over het project of bezoek de website toiletforme.com.

 

 

2021-05-04T10:55:40+02:004 mei 2021|
Ga naar de bovenkant