Voor wie is de community?

De community Toegankelijke Recreatie is een zakelijk, professioneel netwerk voor recreatieondernemers, belangenbehartigers, brancheorganisaties en experts op het snijvlak van toegankelijkheid en recreatie. In alle activiteiten en projecten die we doen hebben ervaringsdeskundigen een belangrijke rol. Vanuit de overtuiging dat zij het beste weten ze nodig hebben als ze gaan recreëren. Het inbrengen van ervaringsdeskundigheid is een belangrijke onderlegger in de community. Dat doen we ook door de inzet van het Rebellenteam.

We richten ons met dit netwerk in de eerste plaats op directeuren, bestuurders en topmanagement. Vanuit de overtuiging dat je toegankelijkheid en inclusiviteit alleen bereikt als de top van een organisatie er oog voor heeft. En als het is opgenomen in de strategie van een organisatie. Vervolgens kun je het vertalen in de gehele bedrijfsvoering. Medewerkers uit alle lagen van een organisatie zijn dan ook van harte welkom bij de activiteiten van de community.

Bezoek Efteling
Tekst Toegankelijke Recreatie - iedereen overal plezier. Digital Wake Up. Afbeelding groepje vrienden in de Efteling, een persoon zit in een rolstoel

Digital Wake Up

Elke maand is er een Digital Wake Up. In een vroege online sessie duiken we in een toegankelijk recreatieonderwerp. We beginnen met een vast kort netwerkmomentje met een andere deelnemer van de community. Daarna komen een ondernemers en ervaringsdeskundige en andere experts aan het woord. Wil je een keer een Digital Wake Up bijwonen en kennismaken met andere deelnemers? Dat kan! Stuur ons een bericht en je ontvangt een uitnodiging.

Kalender Digital Wake Up 2021
De DWU’s zijn meestal op de eerste donderdag van de maand om 08.00 uur.

Man met koptelefoon zit achter de computer

Gebruikersonderzoek Digitale toegankelijkheid

Een dagje uit begint vaak online met een websitebezoek. Stichting Accessibility voert in 2021 een online gebruikersonderzoek uit naar de digitale toegankelijkheid van de recreatiebranche. Hoe toegankelijk zijn de websites? En hoe maak je websites toegankelijker (WCAG en gebruiksvriendelijk) voor gasten met een beperking?

Het doel van het onderzoek is om mensen met een beperking een gezicht te geven en om recreatieondernemers te informeren over digitale toegankelijkheid.

Het onderzoek gebeurt met een team van ervaringsdeskundigen die door hun beperking belemmeringen ondervinden in het online gebruik. De bevindingen en tips worden eerst gedeeld met de onderzochte organisaties. In dit nieuwsbericht lees je de eerste bevindingen. Na afronding van alle onderzoeken komt er een algemeen webinar met praktische tips voor alle organisaties in de branche.

De community Toegankelijke Recreatie is een samenwerkingspartner in het project. We helpen met de selectie van organisaties en ervaringsdeskundigen en met het bereiken van de recreatiebranche.