Voor wie is de community?

Bijna 20% van alle Nederlanders heeft een beperking en vaak kan deze groep moeilijk een dagje weg of een nachtje uit. Daarvoor is dus onze community: een zakelijk, professioneel netwerk voor ondernemers in toegankelijkheid en recreatie. In alle activiteiten en projecten die we doen hebben ervaringsdeskundigen een belangrijke rol. Zij weten het beste wat ondernemers nodig hebben. Het inbrengen van ervaringsdeskundigheid is een belangrijke onderlegger in de community. Dat doen we ook door de inzet van het Rebellenteam; een groep experts in specifieke beperkingen.

De community is dus voor elke ondernemer die het bedrijf naar een hoger niveau wil tillen en inclusie hoog op de agenda heeft staan. Door het netwerk, de expertise en de handvatten kun jij vandaag al beginnen met een toegankelijke recreatie!

Ik wil deelnemer worden!
Bezoek Efteling
Tekst Toegankelijke Recreatie - iedereen overal plezier. Digital Wake Up. Afbeelding groepje vrienden in de Efteling, een persoon zit in een rolstoel

Digital Wake Up

Elke maand is er een Digital Wake Up. In een vroege online sessie duiken we in een toegankelijk recreatieonderwerp. We beginnen met een kort netwerkmomentje met een andere deelnemer van de community. Daarna komen ondernemers,  ervaringsdeskundige en andere experts aan het woord. In slechts een uurtje leren wij nieuwe punten aan te kaarten en leren wij hoe wij onze organisatie toegankelijk te maken. Wil je een keer een Digital Wake Up bijwonen en kennismaken met andere deelnemers? Dat kan! Stuur ons een bericht en je ontvangt een uitnodiging.

Kalender Digital Wake Up 2021

De DWU’s zijn meestal op de eerste donderdag van de maand om 08.00 uur.

Man met koptelefoon zit achter de computer

Gebruikersonderzoek Digitale toegankelijkheid

Een dagje uit begint vaak online met een websitebezoek. Stichting Accessibility voert in 2021 een online gebruikersonderzoek uit naar de digitale toegankelijkheid van de recreatiebranche. Hoe toegankelijk zijn de websites? En hoe maak je websites toegankelijker (WCAG en gebruiksvriendelijk) voor gasten met een beperking?

Het doel van het onderzoek is om mensen met een beperking een gezicht te geven en om recreatieondernemers te informeren over digitale toegankelijkheid.

Het onderzoek gebeurt met een team van ervaringsdeskundigen die door hun beperking belemmeringen ondervinden in het online gebruik. De bevindingen en tips worden eerst gedeeld met de onderzochte organisaties. In dit nieuwsbericht lees je de eerste bevindingen. Na afronding van alle onderzoeken komt er een algemeen webinar met praktische tips voor alle organisaties in de branche.

De community Toegankelijke Recreatie is een samenwerkingspartner in het project. We helpen met de selectie van organisaties en ervaringsdeskundigen en met het bereiken van de recreatiebranche.